Laat de forellen schoonmaken of doe het zelf.
Snijd de tomaten en de sjalotjes in achten en de knoflook in
plakjes.
Meng ze met de basilicumblaadjes, schep het geheel in een
ovale ovenschaal en leg de forellen erop.
Verdeel de tijm over de vis, schenk de wijn en de olijfolie
erover, strooi er wat zout en peper over en laat het gerecht
in een op 225°C voorverwarmde oven in 25 minuten gaar
worden.
Leg er tot slot de kwarten citroen bij.
U kunt ook per persoon een klein ovaal schaaltje met groenten
en vis bereiden.
Geef er in de oven gepofte kleine aardappelen bij
(opengesneden en het kruim wat losgehaald, belegd met een
schepje crème fraîche met mierikswortelpuree).
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |