Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Truit du four(Forel uit de oven)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 mooie kleine forellen
6 tomaten
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
wat basilicum
3 in vieren gesneden citroenen
4 takjes tijm
2 dl droge witte wijn
1/2 dl olijfolie
zout, peper

Bereiden

Laat de forellen schoonmaken of doe het zelf.
Snijd de tomaten en de sjalotjes in achten en de knoflook in
plakjes.
Meng ze met de basilicumblaadjes, schep het geheel in een
ovale ovenschaal en leg de forellen erop.
Verdeel de tijm over de vis, schenk de wijn en de olijfolie
erover, strooi er wat zout en peper over en laat het gerecht
in een op 225°C voorverwarmde oven in 25 minuten gaar
worden.
Leg er tot slot de kwarten citroen bij.

U kunt ook per persoon een klein ovaal schaaltje met groenten
en vis bereiden.

Geef er in de oven gepofte kleine aardappelen bij
(opengesneden en het kruim wat losgehaald, belegd met een
schepje crème fraîche met mierikswortelpuree).

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hele zalm uit de oven
Vispakketje
Tahoe met garnalen en Chinese paddestoelen
Vis in kerriesaus
Gambas al ajillo(gamba's met knoflook) I

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes